Jordan Lukaku vrijgesproken voor snelheidsovertreding, dankzij training KVO

15/11/16 om 15:17 - Bijgewerkt om 15:15

De politierechtbank in Dendermonde heeft de ex-speler van KV oostende dinsdag vrijgesproken voor een snelheidsovertreding met zijn wagen op de E40.

Jordan Lukaku vrijgesproken voor snelheidsovertreding, dankzij training KVO

© BELGA

Volgens politierechter Peter D'Hondt was er twijfel of de voetballer zelf aan het stuur zat van de wagen.

De Rode Duivel moest zich voor de politierechter verantwoorden omdat hij vorig jaar te snel reed op de E40 tussen Erpe-Mere en Wetteren, waar er trajectcontrole is. De advocaat van Lukaku stelde eerder dat hij niet achter het stuur zat omdat hij aan het trainen was met KV Oostende.

Politierechter Peter D'Hondt wou eerst een telefonie-onderzoek, om na te gaan of de gsm van Lukaku zich op het moment van de vaststelling niet onder een mast langs de trajectcontrole bevond. Het gsm-onderzoek kwam er echter niet omdat het te duur zou zijn, waarna D'Hondt op de vorige zitting vroeg of Lukaku in persoon voor de rechtbank zou verschijnen.

Lukaku, die nu voor het Italiaanse Lazio speelt, daagde niet op. Zijn advocaat had een brief van zijn club, waarin stond dat zijn aanwezigheid bij de ploeg noodzakelijk was. De politierechtbank in Dendermonde sprak Lukaku daarna vrij voor de snelheidsovertreding.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!