Jonge wielrenners krijgen in Veurne elke week afgesloten trainingsparcours van 4 kilometer ter beschikking

Redactie KW

Veurne pakt uit met een opmerkelijk initiatief: van eind april tot eind september stelt de stad een afgesloten parcours van zo’n 4 kilometer ter beschikking als trainingszone voor jonge wielrennertjes.

Het idee kwam van Pedro Coutteau, trainer bij wielerclub Oostende Noordzee, en werd op enthousiasme onthaald bij het stadsbestuur van Veurne. Donderdagavond werd het project aan de pers voorgesteld. Elke woensdagavond, van 18.30 tot 20 uur, en dat van eind april tot eind september, zullen de jonge renners naar hartelust kunnen trainen op een afgesloten parcours van 4 kilometer. Ander verkeer – van auto’s tot bromfietsen – wordt niet in die zone toegelaten. Zo wil men zware ongevallen in de toekomst uitsluiten en hoopt men tegelijk de nieuwe Boonen of Gilbert te kunnen stimuleren.

Het initiatief komt er voor miniemen en aspiranten – kinderen tussen de 8 en de 14 jaar dus. Net als bij echte wielerwedstrijden zullen seingevers het verkeer in goede banen leiden. Het gaat hier om vrijwilligers van de club, of ouders van rennertjes. Wie zijn huis wil bereiken, zal dat nog altijd kunnen tijdens de ‘veilige’ momenten en na toelating van een seingever.

De eerste training op een afgesloten circuit vindt volgende week woensdagavond 23 april plaats. Het parcours bevindt zich in deelgemeente Bulskamp en omvat de bedieningsweg langs de autosnelweg, de Calonnegracht en het fietspad langs de Europalaan, sowieso autoluwe stukken dus.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier