Joachim Boudens van sterrenzaak Hertog Jan gaat vrijuit voor ‘straatrace’ in Oostende

Redactie KW

Joachim Boudens, sommelier van het driesterrenrestaurant Hertog Jan, is in beroep vrijgesproken voor straatracen. Hij treft wel schuld aan hardrijden.


Op 21 april vorig jaar reed Joachim Boudens (33), mede-eigenaar van het driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem, met zijn Range Rover Evoque langs de Eduard Moreauxlaan in Oostende. Ter hoogte van een bemande snelheidscontrole werd de bekende sommelier geflitst aan een snelheid van 106 kilometer per uur, op een plaats waar hij slechts 70 per uur mocht. Na correctie werd zijn snelheid bijgesteld tot 99 kilometer per uur.

De bestuurder van een quad, die de wagen van Boudens achterna zat, werd aan dezelfde snelheid geflitst en de politie kwam tot de conclusie dat Boudens aan het straatracen was. De politierechter in Brugge kwam in maart tot dezelfde conclusie en veroordeelde de rechterhand van driesterrenchef Gert De Mangeleer tot een geldboete van 450 euro en vijftien dagen rijverbod. Boudens, die altijd ontkend heeft dat hij aan het racen was, tekende echter beroep aan tegen die uitspraak.

“Hij had de bestuurder van de quad helemaal niet uitgedaagd”

En met succes, want de rechter achtte het straatracen in beroep niet bewezen en sprak Joachim Boudens hiervoor vrij. Hij werd wel schuldig bevonden aan overdreven snelheid en kreeg hiervoor een geldboete van 450 euro, waarvan de helft met uitstel, en acht dagen rijverbod. “Een terechte uitspraak en een grote opluchting voor mijn cliënt,” zegt advocaat Rik Depla. “Het is toch niet omdat je aan de verkeerslichten stevig optrekt met je sportieve wagen en een quad je probeert bij te houden, dat je daarom aan het racen bent? Mijn cliënt kende de bestuurder van de quad niet en had hem ook helemaal niet uitgedaagd.”

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier