Jeugdinternational reed 113 kilometer per uur in zone 70 in Oostende

Redactie KW

In de Brugse politierechtbank is opnieuw een profvoetballer veroordeeld voor een fikse snelheidsovertreding.

Donderdag nog haalde politierechter Sierens uit naar de aanwezigheid van voetballers in zijn rechtszaal. Vrijdag was het de beurt aan voormalig jeugdinternational Jinty Caenepeel (19). Hij reed gecorrigeerd 113 kilometer per uur in een zone 70.

In juni 2015 beging Jinty Caenepeel, op dat moment uitgeleend aan Cercle Brugge, een fikse snelheidsovertreding langs de Edward Moreauxlaan in Oostende. Met zijn Citroën werd Caenepeel geflitst aan een gecorrigeerde snelheid van 113 kilometer per uur. Op die plaats is de maximaal toegelaten snelheid 70 per uur. In de rechtbank liet de jonge aanvaller, die dit seizoen volledig ontbolsterde bij het Nederlandse Eindhoven, zich deze ochtend vertegenwoordigen door zijn advocate. “We betwisten de feiten niet en vragen om een milde straf“, aldus meester Dumont. De politierechter oordeelde, in tegenstelling tot zijn collega gisteren, opvallend mild voor de profvoetballer. Caenepeel kreeg een boete van 300 euro, waarvan de helft met uitstel, en 15 dagen rijverbod. Omdat de spits op het moment van de feiten nog een jonge bestuurder was moet hij ook zijn theoretisch examen opnieuw afleggen.

Opvallend: donderdag nog haalde een Brugse politierechter uit naar de aanwezigheid van profvoetballers in zijn rechtszaal. Toen moest KV Oostende-spits Elimane Coulibaly zich verantwoorden voor een snelheidsovertreding op de autosnelweg in Brugge. “Het is godgeklaagd dat er steeds opnieuw voetballers voor mij verschijnen”, sprak politierechter Rudi Sierens. Vorige week nog werd kersvers Rode Duivel Bjorn Engels veroordeeld tot een geldboete van 720 euro en 1 maand rijverbod voor een fikse snelheidsovertreding.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier