Jasper Pillen (Open VLD) : “Leg de pleziervaart in Brugge aan banden”

(Foto BP) © Benny Proot
Redactie KW

Tijdens de komende Brugse gemeenteraad zal Jasper Pillen (Open VLD) twee voorstellen lanceren om de bruggenhinder langs de ringvaart in Brugge op korte termijn te verminderen.

Burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) en Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) zullen begin februari met enkele oplossingen komen om het bruggenprobleem in Brugge te verminderen. Ze willen vooral sleutelen aan de spertijden.

Pleziervaart groeperen

“Wat me stoort, is dat de burgemeester nog oplossingen op korte termijn laat schieten”, zegt Jasper Pillen (Open VLD). “Uit cijfers van Waterwegen en Zeekanaal blijkt dat meer dan 40 procent van de schepen op de ringvaart plezierbootjes zijn. Mijn voorstel : hou die plezierbootjes – zeker tijdens het hoogseizoen – tegen en laat ze na de spits in blokken van acht, tien of twaalf bootjes passeren. Zo ontlast je het verkeer langs de ring al bijna met de helft.”

Slimme borden

Daarnaast zal Jasper Pillen opperen om het aantal signalisatieborden in Brugge te verhogen en de toestellen ook aan te passen. “De bruggenborden zijn op dit moment geen slimme toestellen. Je kan bijvoorbeeld wel zien dat de Warandebrug openstaat, maar je weet niet in welke richting de passerende boot vaart en welke bruggen er daarna open zullen staan. Met een simpele wijziging van de configuratie kan dit opgelost worden.”

(ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier