Izegemsestraat in Lendelede wordt deze zomer gerenoveerd

Redactie KW

Het wegdek in de Izegemsestraat wordt gerenoveerd in de week van 3 tot 7 juli. “Er wordt een nieuwe laag asfalt aangelegd”, zei schepen van Openbare Werken Bernard Fonteyne op de gemeenteraad.

“De Izegemsestraat is na de winter dringend aan herstelling toe”, zegt Bernard Fonteyne (CD&V). “Er zijn te veel putten in het wegdek. We opteren om het bestaande wegdek af te frezen en er komt een nieuwe laag asfalt. De gemeente kiest ervoor om de werken in de eerste week van de grote vakantie uit te voeren om diverse redenen. Omdat de straat een belangrijke fietsverbinding voor de schoolgaande jeugd is en er dan vakantie is. Omdat het de belangrijkste invalsweg naar het centrum is. Het is ook een belangrijke route voor De Lijn, waardoor de werken niet te lang mogen duren. Eind maart worden de putten in de straat voorlopig opgevuld met gietasfalt.”

Uiteraard zullen de werken veel hinder meebrengen. “Ik zal met de politie en de aannemer overleggen hoe we die hinder tot een minimum kunnen beperken”, besloot de schepen.

(IB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Izegem, van vrijdag 3 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier