Investeringen in Expressweg blijven nodig: 148 ongevallen in 5 jaar tijd

Werken Expressweg © sbVerhaeghe
Redactie KW

Tussen 2011 en 2016 vonden er niet minder dan 148 letselongevallen plaats op de N31 (Expressweg) in Brugge. Hierbij vielen er 14 zwaargewonden. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) van minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA). N-VA is verheugd dat de minister blijft investeren in de verkeersveiligheid op en rond de Expresweg.

“De cijfers tonen aan dat investeringen in de verkeersveiligheid op de Expresweg noodzakelijk zijn en blijven. Daarom zijn we verheugd dat minister Weyts onverminderd doorgaat met de heraanleg van de kruispunten met de Expressweg“, aldus senator Pol Van Den Driessche, lijsttrekker voor N-VA Brugge. Momenteel is de herinrichting van het kruispunt N31 met de Bevrijdingslaan (N351) aan de gang. “De minister verzekert ons dat de verkeerssituatie na het terug openstellen van dit kruispunt zal geëvalueerd worden, en er, indien nodig, verdere aanpassingen worden doorgevoerd.” Bovendien zitten er de komende 3 jaar nog investeringen in de pijplijn: “Zo wordt er in 2019 800.000 euro voorzien voor het structureel onderhoud van de tunnel onder de Koningin Astridlaan”, zo weet Bert Maertens.

148 letselongevallen

Recent vond ter hoogte van het Penitentiair Complex Brugge een ongeval plaats waarbij verschillende voertuigen betrokken waren. “Uit cijfers die ik bij minister Weyts opvroeg, blijkt dat er tussen 2011 en 2016 maar liefst 148 letselongevallen plaatsvonden op de N31 tussen de kruising met de N32 en de kruising met de N371″, aldus Bert Maertens. Hierbij vielen er 14 zwaar- en 181 lichtgewonden. “Het dieptepunt vond in 2012 plaats, met 37 ongevallen, met 2 zwaar- en 44 lichtgewonden.”

(red)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier