Intensieve politiecontroles tijdens Verkeersveilige Nachten

Redactie KW

De lokale en federale politie houden tijdens de Verkeersveilige Nachten van vrijdag 5 en zaterdag 6 december intensieve verkeerscontroles. Vrijdagavond volgde gouverneur Carl Decaluwé de controleacties in o.a. Hoogstade.

In West-Vlaanderen wordt voor de 18de keer de Verkeersveilige Nacht georganiseerd, een actie binnen de traditionele BOB-campagne die loopt van vrijdag 28 november tot maandag 26 januari.


Provinciegouverneur Carl Decaluwé nam dit jaar opnieuw het initiatief om, in overleg met de West-Vlaamse burgemeesters en de korpschefs van de lokale en federale politie, de Verkeersveilige Nacht uit te breiden naar twee opeenvolgende Verkeersveilige Nachten op vrijdag 5 en op zaterdag 6 december.

Naast het toezien op het naleven van de algemene verkeersregels wordt er ook bijzonder gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol en/of drugs en op het naleven van de snelheidsbeperkingen.

Vrijdagavond woonde Carl Decaluwé alvast de briefing bij bij de politizones Polder en Spoorkin in Veurne. Vervolgens bracht hij een bezoek aan het dispositief langs de Hoogstadestraat in Hoogstade.

Intensieve politiecontroles tijdens Verkeersveilige Nachten

Marijke D’Haene liet een negatieve ademtest optekenen. Ze kreeg een BOB-sleutelhanger van gouverneur Carl Decaluwé. Naast hem staan burgemeester Peter Roose van Veurne en burgemeester Lode Morlion van Lo-Reninge. (Foto TVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier