Ingrijpende werken op E403 ter hoogte van Wevelgem week uitgesteld

Redactie KW

De werkzaamheden op de E403 ter hoogte van Wevelgem worden uitgesteld tot 6 september.

De werken aan het wegdek en de riolering tussen Moorsele en Wevelgem zouden op 28 augustus beginnen, maar het grondwater stak daar een stokje voor. Dat meldt Agentschap Wegen en Verkeer donderdag, dat eerst alle grondwater zal wegpompen.

Op 4 september wordt gestart met het plaatsen van de signalisatie. Op 6 september vatten de werken aan. Die zullen duren tot begin december.

De werfzone begint net voor de tunnel van Wevelgem en eindigt aan het verkeersknooppunt E403/A19 in Moorsele. Eén tunnelkoker onder het vliegveld van Kortrijk-Wevelgem zal gesloten worden voor alle verkeer. Op 4 en 5 september moet het verkeer in de rijrichting Doornik overdag over twee versmalde rijstroken, van 19 uur tot 6 uur over één rijstrook.

Vanaf woensdag 6 september verloopt het verkeer op de E403 in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. In de tunnel van Wevelgem geldt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur, en 70 km/u in de rest van de werfzone. Tijdens de werken zal er een mobiele flitspaal aanwezig zijn. Afrit 5 in Wevelgem, richting Brugge, wordt afgesloten, net als de afrit richting Kortrijk vanuit Doornik aan het complex in Moorsele.

Het Vlaams Verkeerscentrum voorspelt beperkte hinder, maar aangezien de rijstroken zeer smal zijn in de tunnel, kan dit toch leiden tot extra file, vooral tijdens spitsuren. Ook op de gewestelijke N8 belooft het drukker te worden omdat het verkeer vanuit Wevelgem richting Brugge moet omrijden via Bissegem.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier