Ingrijpende werken aan Westerlaan en Noorderlaan op til in Waregem

Redactie KW

In het voorjaar van 2016 starten het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Waregem met de heraanleg van de R35 Westerlaan en Noorderlaan.

Voorafgaand zullen de nutsmaatschappijen al een aantal werken uitvoeren. Deze werken starten op 9 november en duren vermoedelijk tot eind maart 2016.

De ring rond Waregem R35 krijgt een nieuwe facelift ter hoogte van de Noorderlaan en Westerlaan. Ter hoogte van de overgang Zuiderlaan-Westerlaan komt een kluifrotonde. Het kruispunt Zeswegen krijgt een overzichtelijker en veiliger inrichting. In de Noorderlaan worden de rijstroken verder van elkaar gescheiden, komt een groene middenberm en krijgen de voetgangers van en naar het station ruime en veilige voetpaden.

Vooraleer deze werken kunnen starten, moeten de nutsleidingen verplaatst en vernieuwd worden. Vanaf 9 november starten de nutsmaatschappijen in de Westerlaan. Over 4 fases, onderverdeeld in enkele subfases, zal het traject van de Jozef Duthoystraat tot aan de Stationsstraat aangepakt worden.

Het einde van de nutswerken is voorzien tegen eind maart 2016, als de weersomstandigheden dit toelaten.

Ingrijpende werken aan Westerlaan en Noorderlaan op til in Waregem

Verkeerssituatie tijdens de nutswerken

Gedurende de eerste week zal het verkeer in beide richtingen het volledige traject kunnen afleggen. Vanaf 16 november zal er steeds verkeer mogelijk zijn op de Noorderlaan en Westerlaan vanaf het Station richting de Jozef Duthoystraat. Het verkeer dat vanaf de Westerlaan richting de Noorderlaan wil rijden, volgt de omleiding via de R35 in tegenwijzerzin over de Zuiderlaan en Oosterlaan.

Het verkeer vanaf de Expressweg richting het ziekenhuis of het station volgt de omleiding via de Eikenlaan.

Fases 1 en 2 overlappen tijdelijk, maar dit brengt geen extra hinder met zich mee. Tijdens fase 2a zal in de Toekomststraat tijdelijk tweerichtingsverkeer worden ingesteld. Tijdens fase 2b (kruispunt Zeswegen) zal dit ook in de Molenstraat het geval zijn. De parkings van de plaatselijke handelszaken blijven tijdens de nutswerken toegankelijk.

(FJA – Foto’s AWV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier