Ingelmunster voert omstreden verkeerswijzigingen door

De huidige situatie: een nadar met verbodsbord moet het verkeer tegenhouden. © Foto FODI)
Redactie KW

Sinds woensdagmorgen 22 juni kunnen chauffeurs niet meer vanuit de Doelstraat, richting Emelgem en Izegem rijden, ter hoogte van de bakkerij Deboosere. En dat zorgt voor de nodige verwarring

Het gemeentebestuur voert eenrichtingsverkeer in vanaf de Elf julisingel richting het centrum van Ingelmunster. De verkeerssituatie in de Guido Gezellestraat is ook gewijzigd. Wie vanuit de Bruggestraat de Guido Gezellestraat insloeg en daarna via de Schoolstraat naar Meulebeke wilde rijden, is er ook aan voor de moeite. Het is nog enkel toegelaten om vanuit de Guido Gezellestraat rechts in te slaan of terug naar het centrum te rijden.

Chauffeurs twijfelen over welke richting ze moeten nemen.
Chauffeurs twijfelen over welke richting ze moeten nemen.© Foto FODI

De voorbije dagen werd op sociale media al veel kritiek geuit over de nieuwe verkeerssituaties. Ook de buurtbewoners reageren ontevreden. Reacties zoals ‘Rondjes rijden en nog eens rondjes rijden, dat is het enige wat we nog mogen doen’ of ‘Laat alles zoals het was in plaats van te veranderen…’ werden door menig Ingelmunsternaar en ook buitenstaander uitgesproken. De gemeente zal na enkele maanden alles grondig evalueren. (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier