Ingelmunster sluit Centrumbrug af op vrijdag 23 juni

07/06/17 om 21:26 - Bijgewerkt op 08/06/17 om 09:03

Er werd al jaren over gesproken en bijna is het zover. Op vrijdag 23 juni wordt de Centrumbrug in de Stationsstraat in Ingelmunster afgesloten voor alle verkeer. Er komt wel een voetgangersbrug, die al een dag later wordt geïnstalleerd.

Ingelmunster sluit Centrumbrug af op vrijdag 23 juni

Na de installatie van de voetgangersbrug beginnen de werken voor een nieuwe brug, die klaar moet zijn in oktober 2019. Tijdens het weekend van 1 en 2 juli wordt de huidige Centrumbrug afgebroken. In augustus is dan de afbraak van de Mandelbrug voorzien. De prijs van de nieuwe Dorpsbrug bedraagt 17,9 miljoen euro, waarvan ruim drie vierde wordt betaald door Waterwegen en Zeekanaal NV. De gemeente participeert voor 500.000 euro in de omgevingswerken voor de brug.

Verkeershinder

Woensdagavond was er een infomoment rond de nieuwe brug in de brasserie van 't JOC. Er kwam heel veel volk opdagen. Niet enkel bewoners van de Sint-Amandsparochie, maar ook van de Onze-Lieve-Vrouwparochie waren aanwezig om te luisteren naar de uitleg van de deskundigen. De meeste bewoners staan positief tegenover de werken en beseffen maar al te goed dat er verkeershinder zal zijn. Helaas waren er ook Ingelmunsternaars ongelukkig. Op woensdag 16 augustus wordt de overweg van de Kleine Izegemstraat afgesloten en dus wordt die straat een doodlopende straat.

Er waren meerdere infosessies en telkens was de opkomst groot.

Er waren meerdere infosessies en telkens was de opkomst groot. © FODI

Een bewoonster was niet gelukkig dat het huidig gemeentebestuur de Onze-Lieve-Vrouwkerk veranderde in een Cultuurfabriek. "In de jaren vijftig werd die kerk gebouwd omdat de mensen van de OLV-parochie toen naar de kerk konden gaan, want door de jarenlange werken aan de toenmalige Centrumbrug was de gemeente in twee delen gesplitst. We gaan nu terug naar de tijd van toen. Akkoord, er gaan nu minder mensen naar de kerk, maar het huidige bestuur zorgde er wel voor dat we onze kerk kwijt zijn."

Sluipwegen

Een andere bewoner informeerde naar het lot van de Handelsstraat. Zal die straat een sluipweg worden, wanneer de verkeerslichten van de Gent- en Izegemstraat op rood staan? Er werden diverse vragen afgevuurd. Niet enkel de kabel van de microfoon van de deskundige was te kort, maar soms gaven ze ook geen passend antwoord. "Dat is geen antwoord", reageerde een bewoner uit de Doelstraat op de reactie van de spreker. Ook een bewoner van de Handelsstraat kon zich niet verzoenen met een antwoord op zijn vraag. De meeste mensen kunnen zich echter wel vinden in de werken aan de Centrumbrug en beseffen dat het tijd wordt dat er een nieuwe brug komt, maar niet iedereen is er even gelukkig mee. "Maar het moet eerst kapot en lelijk zijn vooraleer het terug mooi en goed kan worden", besloot een bewoonster uit de Doelstraat.

(PADI)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!