Ingelmunster geeft financieel duwtje in de rug aan wie dit jaar een fiets koopt

Het gemeentebestuur op de fiets promoot het fietsen in eigen gemeente. We zien v.l.n.r. burgemeester Kurt Windels, schepen Nadine Verheye (achteraan), schepen Wilfried Vanacker, OCMW-voorzitter Dries Couckuyt en schepen Martine Verhamme. © FODI
Redactie KW

Ingelmunster zet de fiets centraal in 2017. Zo komen er subsidies voor inwoners die een fiets – al dan niet tweedehands – aankopen.

Ingelmunsterse gezinnen die dit jaar een fiets voor volwassenen aankopen, krijgen een subsidie van maximum 50 (niet-elektrische fiets) of 100 euro (elektrische fiets). Ook wie een tweedehandsfiets voor volwassenen koopt, kan een toelage aanvragen. Met dit financieel steuntje hoopt de gemeente meer burgers te overtuigen om een gewone of elektrische fiets aan te kopen en korte verplaatsingen binnen de gemeente met de fiets af te leggen.

De aankoop moet wel in 2017 gebeuren, de factuur van de fietshandelaar moet worden voorgelegd en het leveringsadres moet in Ingelmunster zijn. Tot 15 januari 2018 kan men een aanvraag indienen via www.ingelmunster.be/fietssubsidie.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier