In onze provincie rijdt 4,80 procent van de bestuurders onder invloed

Redactie KW

In het kader van de traditionele BOB-campagne werd dit weekend in de provincies Oost- en West-Vlaanderen al voor de achttiende keer de ‘Verkeersveilige Nacht’ georganiseerd.

In West-Vlaanderen reed 4,80 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel. Dat meldt het kabinet van provinciegouverneur Carl Decaluwé. Decaluwé nam dit jaar opnieuw het initiatief om, in overleg met de West-Vlaamse burgemeesters en de korpschefs van de lokale en federale politie, de ‘Verkeersveilige Nacht’ uit te breiden naar twee opeenvolgende ‘Verkeersveilige Nachten’ op vrijdag 5 en zaterdag 6 december.

Naast het toezien op het naleven van de algemene verkeersregels werd er in het bijzonder gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol en/of drugs en op het naleven van de reglementaire snelheid. De West-Vlaamse editie van de ‘Verkeersveilige Nachten’ was met een daling van 12 procent goed voor het tweede beste resultaat sinds 2010.

Halvering tegenover vorige editie

Dit weekend zagen 24 bestuurders hun rijbewijs ingetrokken worden door een te hoog alcoholpercentage. Dat is bijna een halvering tegenover de vorige editie. Alle negentien lokale politiezones en de federale wegpolitie namen deel aan de actie. In totaal werden 255 politiemensen ingezet tijdens de ‘Verkeersveilige Nachten’. Samen hebben ze ongeveer 2.000 mensuren aan terreincontroles besteed.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier