IN BEELD Nieuwe borden voor parkeerplan Tielt zijn het noorden kwijt

Redactie KW

De partij stelde vast dat bepaalde maatregelen nog niet voorzien zijn, dat op sommige plaatsen enkel al palen zijn geplaatst en vooral dat er op al geplaatste signalisatie grove fouten staan.

“De borden werden geplaatst door een externe firma, die niet op de hoogte is van de Tieltse situatie“, reageert Tielts schepen van Mobiliteit Guido Mehuys (SP.A) woensdagochtend. “En blijkbaar heeft de firma niet op een correcte wijze de plannen geïnterpreteerd. Niet enkel de borden hangen verkeerd, trouwens, ook sommige palen werden op een verkeerde plaats gezet. Zoals aan Den Bek (Felix D’Hoopstraat) staan de palen helemaal fout.”

Communicatiefout

“Het plaatsen van de borden is een samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad”, verklaart Mehuys voorts. “Er staan nu eenmaal een deel van de borden ook langs gewestwegen als de Ringlaan en de Felix D’Hoopstraat. Het probleem is nu dat de stadsdiensten en Wegen en Verkeer en de stad een eigen nummering hebben gebruikt, waardoor deze borden helaas door elkaar gehaald zijn. Een communicatiefout dus.”

Daarom zal de stad nu ingrijpen. “Sinds vandaag loopt iemand van onze technische dienst mee met de externe firma, zodat de fouten rechtgezet kunnen worden en er geen foute borden meer worden geplaatst. Onze technische dienst is helemaal op de hoogte van onze verkeerssituatie, zodat dergelijke fouten niet meer kunnen voorvallen. Vandaag nog moeten de foute borden weg zijn.”

Maakt Tielt zich nu niet belachelijk aan de buitenwereld? “Ja, op het internet wordt er vandaag misschien al eens gelachen met Tielt en zijn borden, maar gelukkig ben ik niet echt op de hoogte van wat op het internet verschijnt. Ze hebben altijd wel iets om mee te lachen…”

(FV/RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier