In 2016 start de aanleg van het fietspad tussen Dentergem en Meulebeke

© Google maps
Redactie KW

De aanleg van het fietspad langs de N305 Dentergem – Oostrozebeke – Meulebeke ligt al zowat 20 jaar op de tafel. De realisatie ervan kan als alles vlot verloopt starten in 2016.

Dit vernam Bert Maertens (N-VA) in antwoord op een parlementaire vraag aan minister Ben Weyts (N-VA). “In mei 2013 viel het fietspad langs de gewestweg Meulebekesteenweg (N305) de bedenkelijke eer te beurt tot slechtste fietspad van Dentergem verkozen te worden,” licht het Vlaams parlementslid toe. “Op deze druk bereden verbindingsweg tussen Dentergem en Meulebeke is er hoegenaamd geen fietspad. Sinds 1997 is er sprake van de aanleg van een volwaardig fietspad. Vijf verschillende instanties zijn hierbij betrokken: de gemeenten Dentergem, Oostrozebeke en Meulebeke, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en Aquafin.”

Tweede helft 2016

Momenteel is 1 van de 2 voorontwerpen van de Aquafin-projecten goedgekeurd. De gemeentelijke subsidiedossiers voor de rioleringswerken zijn dat op vandaag nog niet goedgekeurd. “AWV maakt momenteel de grondverwervingsdossiers op en werkt het wegenisontwerp verder uit dat rond de zomer voltooid zou moeten zijn”, aldus Bert Maertens.

Mits goedkeuring van het voorontwerp van de betrokken rioleringsdossiers, is het mogelijk om delen van het traject waar geen grondverwervingen voor nodig zijn vanaf het voorjaar van 2016 aan te besteden. De uitvoering zou dan aangevat kunnen worden vanaf de tweede helft van 2016. De Zuid Australiëstraat – Meentakstraat in Meulebeke komt hier bijvoorbeeld voor in aanmerking.

(mlt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier