Ieperse Menenpoort en Menenstraat anderhalve maand afgesloten

Redactie KW

Een dag na de grote herdenking op Wapenstilstand zijn de werken gestart aan Menenstraat die de Grote Markt verbindt met de Menenpoort.

De kasseien van de Menenstraat worden heraangelegd en ook de voetpaden worden vernieuwd. De werf zal drie fasen omvatten. Tijdens de eerste fase wordt het kruispunt Menenstraat-Bollingstraat-Kauwekijnstraat heringetekend en voorzien van een uitgewassen betonverharding. Dat moet ervoor zorgen dat auto’s en zwaar verkeer geen schade meer kunnen aanbrengen aan de kasseien, wat in het verleden vaak het geval was. Gelijktijdig wordt er gestart met het herstel van de voetpaden, startende vanaf de Menenpoort richting Grote Markt. Ook de slechte stukken kasseien worden aangepakt. Als laatste fase wordt het kruispunt Menenstraat-Grote Markt-Sint-Jacobsstraat heringetekend en aangelegd in uitgewassen beton.

Menenpoort afgesloten

De werken zijn van start gegaan op 12 november en zouden duren tot 31 december. Tijdens de duur van de werken zal de Menenpoort afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Er is een omleiding voorzien via de Basculestraat, Wieltjesgracht en Diksmuidseweg. In de Sint-Jacobsstraat ter hoogte van het gebouw Yperley wordt een voorlopige laad- en loszone voorzien voor handelaars en een parkzone parkeren voor korte termijn. Als de werken verschuiven in de richting van de Grote Markt, zal er vanuit de Rijselstraat enkel plaatselijk verkeer mogelijk zijn tot aan de D’hondtstraat. Het verkeer in de Diksmuidestraat wordt dan omgeleid via de Kort Torhoutstraat.

(JL – foto JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier