Iepers centrum leeft tijdens autovrije zondag

Redactie KW

Een zonovergoten autovrije Grote Markt en dito zijstraten lokten op zondag 17 september heel wat mensen naar buiten. Om er een gezonde wandeling te maken of deel te nemen aan tal van activiteiten was het Ieperse stadscentrum de uitgelezen plek.

De parkeerzone van de Grote Markt fungeerde zondag als fietsenmarkt. Je kon er kennis maken met de nieuwe fietsvormen en bakfietsen. Ter preventie van diefstal was er de mogelijkheid om je fiets gratis te laten graveren. Na het succes vorig jaar werd ook dit jaar terug een tweedehandsmarkt voor fietsen georganiseerd. Kopers en verkopers werden samengebracht om zo tot een mooie deal te komen.

Er werd uiteraard ook gedacht aan de kinderen. Zij konden zich uitleven op de springkastelen, de speelbus of de rolschaatspiste. Kinderen die hun fiets wilden pimpen, konden daarvoor ook terecht op de Grote Markt. Voor de allerkleinsten was er de mogelijkheid om een ritje te maken op de draaimolen of op een treintje. Zelfs de ouders konden het kind in zichzelf even naar boven laten komen. De waaghalzen onder hen konden zich wagen op een fiets die, als je maar hard genoeg trapte, ondersteboven ging. Tijdens de autovrije zondag vonden verschillende wandel- en fietstochten plaats.

(dcz – foto dcz)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier