Iedereen reist voortaan op donderdag gratis met de bus in Middelkerke

Redactie KW

Burgemeester Janna Rommel-Opstaele lanceerde een actie ‘Mooie dag Middelkerke’.

Wie op donderdag in Middelkerke op- en afstapt kan zich gratis met de bus van De Lijn verplaatsen op het grondgebied van de gemeente. De actie start op donderdag 1 mei en geldt ook voor wie de belbus neemt. “We willen hiermee iedereen aanmoedigen om met de bus te reizen in onze gemeente”, zegt burgemeester Janna Rommel-Opstaele. “Redenen zijn er alvast genoeg, zowel voor inwoners als mensen van buiten de gemeente: winkelen, marktbezoek op donderdag, bezoek aan familie of vrienden, een van onze musea bezoeken, een terrasje doen of even lekker uitwaaien op de zeedijk op het strand… Dit komt zowel onze lokale economie als het sociale leven in onze gemeente ten goede. Het is bovendien goed voor milieu en mobiliteit, want wie normaal de auto neemt zal nu weleens eerder de bus nemen”, legt de burgemeester haar initiatief uit.

Gratis biljet ‘Mooie dag Middelkerke’

Reizigers die opstappen, melden aan de bestuurder aan welke halte ze afstappen en ontvangen een gratis biljet. Dit gratis biljet is geldig voor een heen- en terugreis op dezelfde dag. Bij elke op- of overstap moet het biljet geregistreerd te worden in het ontwaardingstoestel.

Dit betekent concreet dat volgende buslijnen in aanmerking komen. De lijnen 68 en 69 vanaf Lombardsijde-Dorp tot de halte Sea Shopping Center. De lijnen 52 en 53 met haltes in Middelkerke, Sint-Pieters-Kapelle, Slijpe, Schore, Wislkerke en Mannekensvere. De regeling geldt niet voor de kusttram.

(LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier