Ichtegemnaar is met alles in orde, maar vlucht toch weg voor politiecontrole

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Wie voor een politiecontrole wegvlucht, heeft daar meestal wel een reden voor. Maar voor een 33-jarige man uit Ichtegem lag dat wel even anders. Hij moest zich vanmorgen in de politierechtbank verantwoorden omdat hij van de agenten weg vluchtte toen die hem wilden controleren. Maar uiteindelijk bleek hij met alles piekfijn in orde te zijn.

De dertiger reed in december vorig jaar een politiecontrole tegemoet in Ichtegem. Hij reed wat achteruit en vluchtte daarna aan hoge snelheid weg. De agenten zetten de achtervolging in en konden hem op zijn oprit thuis aantreffen. Ze namen een adem- en speekseltest bij de man af. Maar verbazend genoeg waren die allebei negatief. “En ook zijn wagen bleek perfect in orde en verzekerd zoals het hoort“, zegt zijn advocaat Karolien Seys. “Maar door feiten in het verleden zag hij enorm op tegen de nakende controle. Hij kampt met psychologische problemen en had het die dag echt helemaal gehad. Daarom is hij gevlucht.”

Niet het beste idee ooit van de Ichtegemnaar, want hij werd vervolgd voor het wegvluchten van een politiecontrole. Daarvoor kreeg hij vanmorgen een boete van 450 euro en een rijverbod van één maand.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier