Honderden chauffeurs geflitst rond rally in Kortrijk

© BELGA
Redactie KW

Tijdens de rally ‘6 uren van Kortrijk’ werden op zaterdag 26 en zondag 27 november uitgebreide snelheidscontroles gehouden, zowel in de omgeving van het parcours als in het centrum van Kortrijk. Het resultaat is niet mis…

Zaterdag werd er één flitswagen ingezet. Van de 2.699 gecontroleerde voertuigen werden er 225 (of 8,3%) geflitst. Zondag werden vier flitswagens ingezet en van de 5.004 gecontroleerde voertuigen kwamen er 386 (of 7,7%) op de foto. In totaal werden er dus 611 voertuigen geflitst.

En daar bleef het niet bij, er werden ook een resem andere verkeersinbreuken vastgesteld. Op zaterdagmorgen moesten 19 voertuigen getakeld worden zodat de servicezone vrij kon gemaakt worden voor de rallyteams. Er werden 39 PV’s voor parkeerovertredingen opgesteld: parkeren op het zebrapad, op het voetpad, in een woonerf, negeren van het tijdelijk parkeerverbod. Er werden 5 onmiddellijke inningen opgesteld voor snelheidsovertredingen door buitenlandse rallypiloten, hun boete werd onmiddellijk geïnd in het servicepark. Er werd 1 snelheidsovertreding opgesteld tegen een Belgische rallypiloot waarbij het rijbewijs ingetrokken zal worden.

(Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier