Hogebrug Harelbeke wordt dit jaar nog gesloopt

Redactie KW

Begin december starten de sloopwerkzaamheden van de Hogebrug in het centrum. “Afhankelijk van het weer wordt de brug in november afgesloten voor alle verkeer”, zegt Peter Vanbesien van nv Waterwegen & Zeekanaal.

“Wij vervangen de Hogebrug door een moderne boogbrug. Volgens de planning wordt de brug ten vroegste in november afgesloten voor alle verkeer en dat voor een periode van twaalf maanden”, opent Peter Vanbesien van nv Waterwegen & Zeekanaal.

“Voor fietsers en voetgangers komt er naast de huidige Hogebrug een speciale tijdelijke overgang die wordt uitgerust met goten voor de afvoer van hemelwater. Maar iedereen zal in elk geval te voet de oversteek moeten maken. Ook fietsers en bromfietsers zullen moeten afstappen. Wie dat niet ziet zitten kan de Kuurnebrug nemen, die blijft open zolang de Hogebrug is afgesloten.”

“De aannemer zal rond de Hogebrug zijn werfzone organiseren en aanleggen. Maar alle woningen, handels- en horecazaken blijven bereikbaar voor niet-gemotoriseerd verkeer”, aldus Vanbesien. (DJW)

Info: 09 292 12 24

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier