Het leven zoals het is op de politierechtbank : 15 smoesjes van dronken bestuurders

18/12/15 om 16:14 - Bijgewerkt om 16:28

In het kader van de BOB-campagne, behandelde politierechter Bart Van Damme dinsdag 45 dossiers van chauffeurs. Maar welke smoesjes gebruikten de daders deze week in de vergeefse hoop aan een strenge straf te ontsnappen? Een overzicht van de 15 meest originele excuses...

"Mijn cliënt, een Damse schapenhoeder, had amper vier à vijf pintjes gedronken en was zeker nog in staat om te rijden. Tien getuigen kunnen dit bevestigen. Zelfs de plaatselijke pastoor die ook in het café aanwezig was. En wie durft aan zijn woorden twijfelen? Op 50 meter van zijn woning vloog zijn auto uit de bocht, toen hij een vos over de straat zag lopen en dacht dat die zijn schapen belaagde. De auto ging over de kop. Mijn cliënt zat vastgeklemd in zijn wagen. Hij rook een benzinegeur, bloedde en had pijn in zijn arm. Daarom greep hij naar de fles in zijn wagen. Hij wou de pijn verzachten. Maar hij was zeker niet dronken, toen hij achter het stuur kroop." Met dit excuus verdedigde mr. Rik Depla zijn cliënt die na een cafébezoek met zijn auto in de gracht belandde. Pas op 18 december weten we of rechter Bart Van Damme hieraan geloof hecht. De politierechter stelde zijn vonnis uit, want de advocaat van de schapenhoeder wil de rechter nog een filmpje overhandigen van het bochtige traject in de gevaarlijke Damse veldwegen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!