Herinrichting Pottelberg start drie maanden later dan gepland

Een situatieschets van de werfzone rond de Pottelberg. © GF
Redactie KW

De herinrichting van de schoolomgeving Pottelberg start op maandag 21 augustus. De oorspronkelijke begindatum was 15 mei en net daarover is er nu discussie.

Vlaams Parlementslid Bert Maertens (N-VA) stelt de stad Kortrijk schuld heeft aan de vertraging, schepen van Openbare Werken Axel Weydts (SP.A) spreekt dat tegen. “Pas op 24 mei kon de stad de formele gunningsbrief opmaken. De aannemer kon dus niet beginnen op 15 mei.”

Het gaat om de schoolomgevingen Pottelberg en Burgemeester Felix de Bethunelaan en de Kampstraat. Samen met het Agentschap Wegen en Verkeer wordt de verkeerssituatie en veiligheid rond de scholen aangepakt. Concreet worden het wegdek en de rioleringen vernieuwd en sluit men de woningen aan op een gescheiden rioleringsstelsel. Uiteraard blijft de schoolomgeving een zone 30, maar ook de rijweg wordt er smaller en er komen fietssuggestiestroken. Waar mogelijk worden parkeerzones, bredere trottoirs en meer groen voorzien.

Tegen zomer 2018

De rioleringswerken starten dus op maandag 21 augustus, aansluitend worden de wegeniswerken uitgevoerd. Alles zou tegen het zomerverlof van 2018 klaar moeten zijn. Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken, Axel Weydts (SP.A) erkent dat het om ingrijpende en relatief langdurige werken gaat. “We proberen zoals steeds de hinder zoveel mogelijk te beperken voor de handelaars, bewoners en scholen in de buurt. Toch zijn deze werken echt wel noodzakelijk. We zorgen ervoor dat heel wat schoolomgevingen een stuk veiliger worden.”

De stad maakt zich sterk dat alle panden te voet – of met de fiets aan de hand – bereikbaar zullen blijven. “En na de werkuren zal iedereen met zijn of haar wagen tot aan de woning kunnen rijden, behalve tijdens het aanleggen van de rioleringen. Ook de opritten en de garages blijven bereikbaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier