Herdersstraat in Kortrijk dik twee weken afgesloten

Redactie KW

Eind vorig jaar zakte een deel van de riool in de Herdersstraat in Kortrijk in. Stad Kortrijk kon de herstellingswerken niet zelf uitvoeren en doet vanaf 7 maart beroep op een gespecialiseerde firma.

Ter hoogte van de Izegemsestraat liep de riool in de Herdersstraat eind 2017 schade op. Omwille van technische redenen kon de stad de definitieve herstelling niet met eigen diensten uitvoeren. De stad stelde een gespecialiseerde firma aan. Op 7 maart 2018 start de firma Wegenbouw Ockier met deze herstellingswerken. Bij gunstige weersomstandigheden zijn de werken afgewerkt tegen 25 maart.

De hoofdriool bevindt zich in het midden van de rijweg. De Herdersstraat wordt daarom tijdens werken afgesloten voor alle verkeer. Er zijn omleidingen voorzien, zowel voor het verkeer vanuit Kortrijk als dat vanuit Heule. Wie van Kortrijk komt volgt de omleiding Izegemsestraat, Molenstraat, Jakob Vandervaetstraat en Herdersstraat. Vanuit Heule kan je via de Izegemsestraat en de Graaf de Smet de Naeyerlaan rijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier