Heraanleg Westendelaan in Westende start op 1 februari

We zien schepen Liliane Pylyser-Dewulf. (Foto LC)
Redactie KW

Zaterdag organiseerde de gemeente Middelkerke samen met het Agentschap Wegen en Verkeer een informatiemarkt over de heraanleg de N318 vanaf Westende-Dorp tot Lombardsijde-Dorp.

De cafetaria van het voetbalplein SC Lombardsijde was omgevormd tot een infomarkt over de wegenwerken in Westende. Alle betrokken partijen – de gemeentelijke technische dienst, Agentschap Wegen en Verkeer, De Lijn, Aquafin, ontwerpers en aannemers – stonden de bewoners ten dienste met tekst en uitleg over de ingrijpende wegenwerken die starten op 1 februari. Eerste schepen Liliane Pylyser-Dewulf, bevoegd voor Openbare Werken: “Fase 1 start op maandag 1 februari aan het pompstation Aquafin en loopt tot het kruispunt met de Essex Scottishlaan. De weg wordt opengebroken, de bestaande riolering ruimt plaats voor een nieuw rioleringsstelsel waar vuil water en regenwater gescheiden worden.” In de drukste periode van de zomervakantie, van 18 juli tot 7 augustus, wordt de baan vrijgehouden voor het doorgaand verkeer.

Rustgevend karakter

De nieuwe rijweg wordt over het hele traject voorzien van fiets- en voetpaden, al dan niet vrijliggend. Groenzones en straatmeubilair zorgen voor een rustgevend karakter. “In het ontwerp is bijzondere aandacht besteed aan de veiligheid van schoolgaande kinderen, voetgangers en fietsers”, zegt de schepen. “Dit vinden we terug in brede voetpaden, het scheiden van fietsverkeer en autoverkeer en veilige oversteekplaatsen. Een smallere weg zal de bestuurder aanmoedigen om zich aan de opgelegde snelheid te houden.”

Tijdens de werken zijn wegomleggingen voorzien. Het doorgaand verkeer vanuit Nieuwpoort wordt omgeleid naar de kustbaan. Dit gebeurt via de Zeelaan in Lombardsijde voor het verkeer vanuit Nieuwpoort en via de Badenlaan voor het verkeer vanuit Middelkerke. Het plaatselijk verkeer volgt de wegomlegging via de Essex Scottishlaan. Deze eerste fase zal vermoedelijk afgewerkt zijn eind december 2016. In een tweede fase die begin 2017 van start gaat, wordt de weg tussen de Essex Scottishlaan en de Baronstraat aangepakt. Als alles naar plan verloopt, is het volledige project afgerond tegen de zomer 2018. De totaalkost wordt geraamd op 6,5 miljoen euro waarvan 800.000 euro betaald wordt door de gemeente.

Heraanleg Westendelaan in Westende start op 1 februari

(LC – foto LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier