Heraanleg ‘t Zand in Brugge begint op 2 januari

Redactie KW

De heraanleg van het plein ‘t Zand in Brugge begint maandag 2 januari. Dat zal heel wat impact hebben op het verkeer. Deze eerste fase wordt afgerond midden juli 2017, het hele project midden juli 2018.

‘t Zand moet er tegen 2018 helemaal anders uitzien. Het hele plein wordt heraangelegd. Ook de bekende fontein met de beeldengroep verhuist.

In een eerste fase wordt de zuidkant van ‘t Zand aangepakt en de omgeving van het Concertgebouw. De lindebomen worden gerooid, er komen rioleringswerken en ondertussen wordt ook de waterdichting van het dak van de ondergrondse parking aangepakt.

Wekelijkse zaterdagmarkt

De werken hebben ook hun impact op het verkeer. De Zuidzandstraat die ‘t Zand en de Markt verbindt blijft bereikbaar via de Unescorotonde. Er komt een tijdelijke rijweg. Langs het Concertgebouw, richting Westmeers, zal er geen verkeer meer mogelijk zijn.

De wekelijkse zaterdagmarkt verhuist naar het vrije gedeelte van ‘t Zand en ook de Meifoor zal, gedeeltelijk, moeten uitwijken.

De eerste fase wordt afgerond tegen volgende zomer. Daarna wordt de rest van ‘t Zand aangepakt. Het plein moet de poort gaan vormen voor de binnenstad en zal ook dienen als evenementenplein.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier