Heraanleg Leopoldplein De Haan goedgekeurd op rustige gemeenteraad

23/06/17 om 10:12 - Bijgewerkt om 10:12

De gemeenteraad De Haan werd donderdag op een drafje afgewerkt met amper opmerkingen of kritiek vanuit de oppositie.

Heraanleg Leopoldplein De Haan goedgekeurd op rustige gemeenteraad

De herinrichting van het Leopoldplein en de Ensorlaan werd goedgekeurd. De voetpaden het rijweggedeelte van het plein zijn in slechte staat. Studiebureau Haegebaert maakte een ontwerp waarin de pleinfunctie wordt versterkt. Er zullen nog altijd auto's kunnen geparkeerd worden, maar niet meer op het centrale gedeelte van het Leopoldplein ter hoogte van de Leopoldlaan. De toegang voor wagens is nog centraal op het plein en het plein wordt symmetrisch opgedeeld. Er wordt ook een gescheiden rioleringsstelsel voorzien. De werken kosten in totaal 2,3 miljoen euro.

Verder op de agenda zorgde enkel de beslissing om de samenwerking met Blankenberge te stoppen in verband met de gemeentelijke administratieve sancties voor wat gezucht. "Toen de samenwerking werd goedgekeurd enkele maanden terug hadden we al voorspeld dat het geen goed idee was", zegt Mathieu Delbarge van N-VA/Samen. Ook LB vraagt zich af waarom de overeenkomst niet vroeger werd opgezegd vermits er nu nog een opzegtermijn loopt van drie maanden. Christine Beirens maakte dan weer van de gelegenheid gebruik om Marleen De Soete op de korrel te nemen omdat ze op de kosten van de gemeente een cursus gevolgd had rond het GAS-reglement. "Wat is daar het nut van? En waarom moet dat op kosten van de gemeente?" De Soete was zich van geen kwaad bewust. "Als mij gevraagd wordt om die cursus te volgen op het moment dat GAS ingevoerd wordt dan doe ik dat. Je kan niet genoeg opleidingen volgen."

(lb/foto lb)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!