Heraanleg De Coninckplein Roeselare van start

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De werken aan het De Coninckplein zijn gestart. Het plein aan de Sint-Amandskerk wordt omgevormd tot een groene ontmoetingsplek in het hart van de stad met een grasplein en extra bomen.

Doordat alleen het plein zelf wordt aangelegd, blijven de woningen en winkels tijdens de werken bereikbaar. Het plein is dus definitief afgesloten voor voertuigen. De stad heeft voldoende alternatieve parkeermogelijkheden voorzien in de omgeving. Rond het plein zijn er twaalf shop en goparkeerplaatsen. Hierop kunnen de winkelbezoekers 30 minuten gratis parkeren.

Vanaf 1 februari wijzigt de verkeerscirculatie minimaal rond het De Coninckplein. In de Hendrik Consciencestraat wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd van de Jan Mahieustraat naar de Torenstraat. Dit is in het verlengde van de bestaande eenrichting tussen de Torenstraat en het Stationsplein. Door deze wijziging krijgen fietsers meer ruimte om in beide richtingen te blijven rijden. De straat voor de kerk wordt autovrij. De wandelboulevard die het plein omzoomt, zal tot aan de kerk en de gevels van de huizen die ernaast staan reiken. De garages blijven wel bereikbaar.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier