Henri Horriestraat in Roeselare opnieuw open, Jan Mahieustraat blijft eenrichtingsverkeer

De Henri Horriestraat heeft tegenwoordig een heel ander gezicht. © (Foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Sinds vrijdagavond is de Henri Horriestraat opnieuw open voor het verkeer. Het tijdelijk eenrichtingsverkeer richting De Coninckplein blijft in de Jan Mahieustraat.

Sinds vrijdagavond is de volledig vernieuwde Henri Horriestraat in Roeselare opnieuw open voor het verkeer. De stad is zo een aangename winkel-wandelstraat rijker, met ruimere terrassen en bredere en comfortabele voetpaden.

Voor de werken was er een tijdelijke aanpassing van de verkeerscirculatie in het stadscentrum. De ervaringen met de tijdelijke rijrichting van de Jan Mahieustraat bleek erg positief. Daarom beslist de stad om de verkeerscirculatie in de H. Horriestraat en de Jan Mahieustraat voor de hele zomer te wijzigen. Een proefopstelling die na de zomer geëvalueerd wordt.

Concreet is er eenrichtingsverkeer in de H. Horriestraat vanaf de in- en uitrit parking De Munt in de richting van de Ooststraat, aan de andere kant van de in- en uitrit is er tweerichtingsverkeer. In de Jan Mahieustraat is er eenrichtingsverkeer van de Ooststraat richting De Coninckplein, wat de laatste weken ook al het geval was.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier