Helft van de fietsen niet in orde tijdens controles in Middelkerke

Redactie KW

In de week van 12 tot 16 oktober voerde de Middelkerkse preventiedienst bij alle scholen op het grondgebied intensieve fietscontroles uit.

Daarbij ging extra aandacht naar correcte fietsverlichting. Uit eerste bevindingen blijkt dat de helft van de gecontroleerde fietsen niet in orde is. Burgemeester Janna Rommel-Opstaele wil dat cijfer naar omlaag. De deelname aan de campagne ‘Veilig fietsen begint met een veilige fiets’ is daar een eerste stap toe.

Zichtbaarheid als fietser is één van de belangrijkste preventiemaatregelen voor een veilig fietsverkeer. Je bent als kwetsbare weggebruiker gebaat bij een goed uitgeruste fiets met correct werkende fietsverlichting. Zeker van en naar school. Aan de hand van een checklist noteerde de preventiemedewerker eventuele gebreken. Naast de fietsverlichting, werd ook de algemene fietsuitrusting aan een controle onderworpen. Eigenaars van fietsen die onvoldoende scoren, kregen het advies om hun fiets spoedig in orde te laten stellen. In de week van 19 tot 23 oktober vinden de hercontroles plaats.

Burgemeester Janna Rommel-Opstaele, bevoegd voor veiligheid en preventie, woonde een fietscontrole bij. “Volgens de preventiedienst is slechts de helft van de gecontroleerde fietsen in orde. Daarom vraag ik met aandrang dat iedereen toch wat aandacht besteedt aan zijn fiets. Met een jaarlijkse controle bij een fietsmaker voorkom je heel wat problemen. In de handel zijn immers heel wat handige, compacte en geschikte fietslichten beschikbaar. Ik hoop dat onze preventiemedewerkers tijdens de hercontroles minder negatieve opmerkingen moeten geven”, stelt de burgemeester.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier