Helft meer kampeerautoplaatsen aan kust

18/11/16 om 13:00 - Bijgewerkt om 12:58

Binnen drie jaar komen er 170 kampeerautoplaatsen bij aan de kust en op termijn zelfs 240.

Helft meer kampeerautoplaatsen aan kust

Dat is ruim de helft meer dan de 430 plaatsen die nu beschikbaar zijn. Dat heeft Westtoer, het provinciebedrijf voor toerisme en recreatie in West-Vlaanderen, vrijdag aangekondigd. Het lanceert ook een campagne om volgend jaar meer autokampeerders naar de kust te lokken.

Kampeerauto's zijn al langer aan een opmars bezig. Op dit moment zijn ongeveer 50.000 kampeerwagens ingeschreven in België. Dat is bijna een derde meer dan in 2012. Dat betekent ook dat de vraag naar goede en veilige overnachtingsplaatsen stijgt. Om in te spelen op die trend gaat Westtoer in samenwerking met sectorkoepel Recread werk maken van meer en betere plaatsen. Elf ondernemers springen al op de kar. Binnen drie jaar kunnen er 170 plaatsen gerealiseerd worden, op termijn zelfs 240. Dan zouden er in totaal 670 zijn.

Campagne 'Welkom aan Zee'

De extra plaatsen komen allemaal bij kampeeruitbaters die op die manier hun activiteiten kunnen diversifiëren. Zo zal er ook geïnvesteerd worden in specifieke voorzieningen zoals een sanistation, loospunten en verharde plaatsen. Ze zullen ook het hele jaar door beschikbaar zijn. Op die manier blijven de gebruikers autonoom en flexibel, wat beantwoordt aan de belangrijkste zorg van kampeerders.

Westtoer zal in 2017 ook een nieuwe campagne 'Welkom aan Zee' lanceren om het kampeerautotoerisme aan de kust te versterken.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!