Heel wat verkeersmaatregelen in Sint-Andries naar aanleiding van titelmatch

Onder meer in de Olympialaan geldt een parkeerverbod.
Redactie KW

Naar aanleiding van het titelduel tussen Club Brugge en Anderlecht zijn er heel wat verkeersmaatregelen voorzien in Sint-Andries, de gemeente waar het Jan Breydel-stadion gelegen is.

Ongeacht de uitslag van de wedstrijd wordt er op zondag 15 mei vanaf 7.00 uur op volgende locaties een parkeerverbod ingevoerd:

– Olympialaan (tussen Gistelse Steenweg en Kerkhofstraat)

– Gistelse Steenweg: vanaf huisnummer 362 tot huisnummer 418 (rijrichting Varsenare) en vanaf huisnummer 305 tot huisnummer 353 (rijrichting Brugge)

In het geval van een overwinning van Club Brugge wordt de Olympialaan (tussen de Gistelse Steenweg en de Kerkhofstraat) en de Gistelse Steenweg (tussen de N31/Expressweg en de Nieuwe Sint-Annadreef) onmiddellijk verkeersvrij gemaakt. Deze maatregelen zullen worden ingevoerd, afhankelijk van de omstandigheden, tijdens de voetbalwedstrijd zelf.

Kampioenenviering

Bovendien wordt er in geval van overwinning vanaf 16.00 uur geen inkomend gemotoriseerd verkeer meer toegelaten op de Gistelse Steenweg tussen de N31 en de Nieuwe Sint-Annadreef en zal de Gistelse Steenweg op dit traject ook vanuit de zijstraten niet meer bereikbaar zijn. Aan de bewoners van de Gistelse Steenweg en Olympialaan wordt dan ook aangeraden om vooraf en voor alle zekerheid hun voertuigen in een van de zijstraten of in de onmiddellijke omgeving op reglementaire wijze te parkeren.

De politie zal instaan voor het plaatsen van alle noodzakelijk verkeerssignalisatie en zal bijstand verlenen ter hoogte van de omleidingsroutes.

Het einde van alle bovenstaande verkeersmaatregelen kan op dit ogenblik nog niet exact worden bepaald, want dit is sterk afhankelijk van het verloop van de gebeurtenissen.

In het geval van een overwinning van Club Brugge zal de Stad vrij snel na de wedstrijd informatie verspreiden over de verkeers- en veiligheidsmaatregelen, alsook over de kampioenenviering op maandag 16 mei in het stadscentrum.

Wie vragen heeft kan de politie steeds bereiken op het nummer 050/ 44 88 44.

(ds)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier