Heel wat landbouwvoertuigen op de bon geslingerd bij controles op zwaar vervoer

Redactie KW

Vandaag werd in de Politiezones Het Houtsche en Regio Tielt een verkeerscontrole georganiseerd, gericht op het traag vervoer.

“De actie richtte zich in de eerste plaats op het oneigenlijk gebruik van landbouwvoertuigen. Steeds meer worden die ingezet voor activiteiten die geen verband houden met landbouwactiviteiten. Hierdoor neemt hun aanwezigheid op de openbare weg gestaag toe met een verhoogd risico tot gevolg”, aldus politiecommissaris Filip Feraux van PZ Tielt.

40-tal processen-verbaal opgesteld

De controle werd uitgevoerd door 50 personeelsleden van onder andere Vlabel (Agenstchap Vlaamse belastingdienst) en de politiezones Regio Tielt, Polder, Het Houtsche, Midow, Grensleie, Leuven, Gent, Brugge en Dendermonde. De gouverneur van West-Vlaanderen ondersteunt de actie en een vertegenwoordiger van Parket Brugge was aanwezig.

Er vonden controles plaats in Beernem (in de voormiddag), Pittem, Lichtervelde en Ardooie (in de namiddag). In totaal werden 55 voertuigen voor traag vervoer gecontroleerd. Een 40-tal processen-verbaal werden opgesteld voor verschillende inbreuken, gaande van oneigenlijk gebruik over lading, verzekering en afmetingen tot keuring en overlading.

In de rand van de actie waren er ook snelheidscontroles. Daarbij werden 68 voertuigen in overtreding geflitst.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier