Harelbeekse zeventiger staat terecht voor aanrijding anoniem politievoertuig

Redactie KW

Een 78-jarige automobilist uit Stasegem (Harelbeke) is volgens het openbaar ministerie verantwoordelijk voor de aanrijding van een anoniem politievoertuig van de politiezone Gavers op 9 april vorig jaar. Eric V. stond er terecht maar wil meer onderzoek om het dossier te vervolledigen.

De aanrijding op de hoek van de Heerbaan en de Gaversstraat vond plaats toen Eric V. met zijn Renault Captur de Gaversstraat wou indraaien. Uit de tegenovergestelde richting kwam op dat ogenblik het anonieme ANPR-voertuig Skoda Oktavia 2.0 dat met loeiende sirenes en zwaailichten op weg was naar een vechtpartij aan het Forestierstadion.

De ravage was groot. Zowel de Skoda van de politie, kostprijs 50.000 euro, de Renault Captur van Eric V. als twee geparkeerde voertuigen raakten (zwaar) beschadigd. Twee agenten en de zeventiger uit Stasegem raakten gewond.

Harelbeekse zeventiger staat terecht voor aanrijding anoniem politievoertuig

Volgens het openbaar ministerie draagt Eric V. de verantwoordelijkheid voor het ongeval omdat hij geen voorrang verleende aan het prioritaire politievoertuig toen hij links indraaide. Zijn verdediging wil graag dat een verkeersdeskundige het ongeval nog eens grondig onderzoekt en onder meer achterhaalt hoe snel het politievoertuig wel reed. De zaak gaat verder op 4 mei. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier