Handelaars uit Tempelstraat in Ieper voeren spookstratenactie

De deelnemende handelaars en de kasseileggers gingen samen op de foto. © EG
Redactie KW

Handelaars uit de Tempelstraat slaan de handen in elkaar om tijdens de werken hun klanten te verwennen. Tot en met 25 november wordt voor 1.280 euro aan prijzen geschonken.

De stad Ieper vatte het plan op om de kruispunten in de binnenstad duurzamer en veiliger aan te leggen. De kasseitjes – die vaak los komen te liggen – worden vervangen door uitgewassen beton. Tussen 9 oktober en 24 november is het de beurt aan een paar kruispunten in de Boterstraat en een gedeelte van de de Stuersstraat. In die periode is de Tempelstraat, een deel van de de Stuersstraat en een stuk van de Boterstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De voetpaden in de Tempelstraat, de de Stuersstraat en de Boterstraat blijven wel vrij. Voetgangers en mensen met de fiets aan de hand kunnen wel door.

1.280 euro te winnen

Handelaars uit de Tempelstraat (Fotografie Duhameeuw, Mandemie, Interieur Seys, De link, Square, Mio mio, Chanail, Naoma, Chewing gum, Senso, Bruidsmode Els Lucienne en Ille & Ella), uit de Stationsstraat (Pharo), uit de Boterstraat (Lingerie Marie en Zecchino d’Oro) en uit de Steursstraat (Den Olifant) maakten van de ‘verkeersvrije’ situatie gebruik om de kasseileggers in de watten te leggen met een vers soepje.

Ook de klanten kunnen meegenieten van deze uitzonderlijke toestand en kunnen tot 1.280 euro in de wacht slepen. Vier weken lang zijn er van 21 oktober tot en met 25 november in die winkelbuurt elke week waardebonnen te winnen voor een totaal bedrag van 320 euro per week. De winnaars van de waardebonnen worden wekelijks kenbaar gemaakt via de Facebookpagina van de deelnemende handelszaken.

Elke zaterdag verwennen de handelszaken uit die buurt hun klanten ook met een verse soep tussen 10.00 en 12.30 uur. Met een speciaal ontworpen banner en etalagestickers wordt duidelijk gemaakt welke handelszaken er deelnemen aan deze ‘spookstraten-actie‘ tijdens de Halloweenperiode.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier