Handelaars stationsomgeving Kortrijk halen slag thuis: twee extra Shop & Go’s

Group Bossuwé is tevreden met het omvormen van de bufferzone naar twee nieuwe Shop & Go's. © JVGK
Redactie KW

Bij de heraanleg van de vervangende busterminal in de Doornikselaan werden de parkeerplaatsen vervangen door een bufferzone voor bussen. Op een bufferzone mag je laden en lossen maar niet parkeren. Handelaars uit de stationsomgeving, waaronder Philippe Honoré van Frituur Bossuwé, drongen aan om toch enkele Shop & Go-plaatsen te voorzien op deze bufferzone.

Voor de handelaars zijn deze kort parkeerplaatsen cruciaal. Het stadsbestuur en De Lijn zochten naar een compromis. Uiteindelijk beslisten ze om een deel van de bufferzone om te vormen tot twee Shop & Go-plaatsen.

AannemerStadsbader realiseert tegen eind oktober de parkeer- en taxizone in de Tolstraat. Deze zone is goed voor 6 bijkomende Shop & Go-plaatsen (max 30 min), 7 taxistandplaatsen en 1 voorbehouden parkeerplaats voor personen met een handicap. Deze Shop & Go-plaatsen liggen vlak aan de ingang van het station. Ideaal om reizigers af te zetten of op te halen. Personen met een handicap mogen onbeperkt op Shop & Go-plaatsen parkeren.

In september benadrukte Philippe Honoré van frituur Bossuwé het belang van een aantal Shop & Go-plaatsen. “Zulke Shop&Go’s in het begin van de zone, zouden meer dan welkom zijn”, zei hij toen. “Niet alleen voor onze zaak en klanten, maar evenzeer voor de andere ondernemers rond het stationsplein en de vele reizigers die afgezet of opgehaald worden aan het station.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier