Handelaars Overbekeplein tegen kerstvakantie opnieuw bereikbaar via gaanderijen

De make-over van het Overbekeplein in Kortrijk moet tegen half maart 2018 afgewerkt zijn. © JVGK
Redactie KW

De firma Persyn is klaar met het herstel van de betonplaat boven de private parking onder het Overbekeplein in Kortrijk. De werken duurden twee maanden langer dan voorzien, maar na de herfstvakantie wordt de eigenlijke heraanleg van het plein aangevat. De stad streeft ernaar alles af te werken tegen half maart 2018.

Na de herfstvakantie bereidt de aannemer de aanleg van de bestrating en de inrichting van het plein voor. De aannemer zal eerst de bestrating in natuursteen in de gaanderijen plaatsen. Zo zijn de bewoners en handelaars tegen de kerstvakantie opnieuw bereikbaar via de gaanderijen. Na de kerstvakantie legt de aannemer dan de bestrating van het middenplein in natuursteen aan. Daarna richten ze de betonnen eilanden in en leggen ze in het middelste deel van het plein kleuraccenten in kleiklinkers.

Kerstsfeer

Tijdens het plaatsen van natuursteen in de gaanderijen moet de aannemer tot net voor de deur van de handelszaken en de ingang van appartementen werken. De aannemer zal de inwoners en handelaars op voorhand verwittigen op welke dagen er werken plaatsvinden voor hun deur. De stad Kortrijk doet er alles aan om de hinder voor de woning of handelszaken zoveel als mogelijk te beperken.

De bewoners en handelaars van het Overbekeplein ervaarden de voorbije maanden heel wat hinder. Bovendien zullen de werken niet klaar zijn in december. Het stadsbestuur wil daarom graag iets extra doen voor de bewoners, handelaars en bezoekers van het Overbekeplein en voorziet vanaf 8 december kerstversiering en -verlichting op het plein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier