Hakhoutbeheer op bermen langs N36 in Deerlijk en N382 in Waregem

Redactie KW

In de week van 20 februari starten werken in de bermen langs de N36 in Deerlijk en de N382 in Waregem in het kader van hakhoutbeheer. De werken zullen een week in beslag nemen.

Er wordt hakhoutbeheer uitgevoerd op de N36 in Deerlijk tussen de E17 en de N43 en op de N382 in Waregem tussen de E17 en de N43. Op beide gewestwegen zal één rijstrook worden ingenomen. Voor fietsers is er een plaatselijke omleiding voorzien.

Hakhoutbeheer is een bijzondere vorm van terugzetten van bomen en struiken. Dit omvat het tot op 10 à 20 cm boven de grond afzagen van bomen en struiken om ze weer te laten uitgroeien tot een jong, dicht en vitaal groenscherm. In het voorjaar komen al nieuwe scheuten tevoorschijn uit de stompen. Binnen enkele jaren komt er een meer gesloten groenscherm. Hakhoutbeheer is een repetitief onderhoudswerk dat om de 9 à 15 jaar wordt uitgevoerd, om te beletten dat zich op bermen en taluds bomen gaan ontwikkelen die bij hevige wind of in nattere periodes kunnen uitwaaien of omvallen waardoor ze een gevaar vormen voor elke weggebruiker. Ook moeten de verkeersborden te allen tijde zichtbaar blijven.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier