Grootste dorpsfontein kwam goed van pas bij opening vernieuwde dorpskern

© ©JAN STRAGIER
Redactie KW

De nieuwe dorpskern in Moorslede werd met tal van inwoners op vrijdagavond 3 juli ingehuldigd. Op de volledig vernieuwde markt werd plaats gemaakt voor een waterpartij, goed voor meteen de grootste Vlaamse dorpsfontein.

De dorpskernvernieuwing was een werk van lange adem. Ze startte al in 2014 en verliep in diverse fases. Op vrijdagavond 3 juli werden al die werken en fases afgesloten en werd onder luid applaus de vernieuwde markt ingehuldigd. De nieuwe markt heeft minder parkeerplaatsen, maar kreeg er wel een grote waterpartij bij. Voortaan is er ook eenrichtingsverkeer en zone 30.

Alle Moorsleedse inwoners waren welkom op de opening en velen zakten daarom ook af naar de markt om een kijkje te nemen. Na een wandeling met op kop de Koninklijke Harmonie, konden de inwoners nog genieten van een gratis drankje met bijhorende muzikale noten.

De inhuldiging werd een grootst dorpsfeest. Na de receptie van de gemeente zorgden café Cany, café De Vlaschaard en De Blauwvoet nog elk voor een sfeerterras met bijhorende optredens. Om 22.30 uur werd als afsluiter de sfeerverlichting aan de kerk voor de eerste keer aangestoken. (AFM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Grootste dorpsfontein kwam goed van pas bij opening vernieuwde dorpskern
© ©JAN STRAGIER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier