Grootste cruiseschip ooit in Belgische haven

De Anthem of the Seas bij het binnenlopen van Zeebrugge deze morgen. © FN
Redactie KW

De Anthem of the Seas meerde vrijdag af aan de Zweedse Kaai in de haven van Zeebrugge.

Het schip, het tweede grootste cruiseschip ter wereld, werd pas vorige week in het Britse Southampton gedoopt en had bij de aanloop van Zeebrugge net aan zijn maidentrip achter de rug. De ‘Anthem of the Seas’ telt maar liefst 16 passagiersdekken, is 348 meter lang en 41 meter breed. Het is meteen het grootste cruiseschip ooit dat een Belgische haven aanliep. Aan boord zijn ruim 4.180 passagiers en 1.500 bemanningsleden (in totaal dus 5.680 opvarenden). De Anthem of the Seas biedt zijn passagiers bovendien enkele uitzonderlijke primeurs in de activiteiten aan boord zoals de iFly, een vrije val-simulator alsook de North Star, een glazen uitkijkcapsule die je optilt tot 90 meter boven het zeeniveau van waaruit je dan een 360 graden zicht hebt op de oceanen. Ook de TWO70°-zaal achteraan het schip biedt nooit geziene technische spektakel mogelijkheden.

Anthem of the Seas vertrok op 22 april vanuit Southampton voor haar maidentrip langs de Spaanse en Franse kusten. Het aanmeren in Zeebrugge kadert in een driedaagse cruise vanuit Southampton waarbij Brugge en Parijs worden bezocht. Anthem of the Seas vaart nog tot eind oktober vanuit Southampton naar Zuid-Europa en de Middellandse Zee. In het najaar steekt het schip de Atlantische Oceaan over naar Cape Liberty Cruise Port (New York). Vanuit de Big Apple stelt de Anthem of the Seas cruises voor naar Canada/New England, Bermuda, de Caraïben en de Bahama’s.

“Behalve de klassieke ontspanningsmogelijkheden voor groot en klein met name winkels, avontuurlijke attracties, waterplezier, introduceert de Anthem of the Seas een volledig nieuw culinair concept aan boord: dynamic dining. Keuze uit 18 eetgelegenheden zonder vaste uren, zonder vaste plaatsen en zonder verplichte dresscode waar de passagiers terecht kunnen voor de lekkerste gerechten uit alle windstreken. Hiervoor werd een partnership aangegaan met enkele beroemde topchefs waaronder Jamie Oliver”, zo zei Peter Mathieu, CEO van Cruiseconnection, de vertegenwooridger van de rederij in ons land.

“Te vaak wordt gezegd dat cruises enkel voor een ouder publiek bestemd zijn. Met een interactief waterpark’ voor kinderen, een FlowRider (surfsimulator), de iFly (vrije val simulator), een klimmuur en botsauto’s aan boord bewijst Anthem of the Seas ontegensprekelijk het tegendeel,” zo voegt Peter Mathieu er nog aan toe.

(FN – foto FN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier