Groen voert actie in Brugge tegen besparingspolitiek NMBS met “Valentrein”

Redactie KW

De trein- en busreizigers in Brugge worden maandagochtend 15 februari bedankt en ze kunnen ook iets winnen. Wie dé beste tip om het wachten te verzachten deelt met de hashtag #Valentrein op Facebook, Twitter of Instagram, wint een overnachting in een oude treinwagon en een bezoek aan Train World.

Groen voert actie in meer dan vijftig stations tegen de besparingspolitiek in het openbaar vervoer. ‘Pendelen hoeft geen Olympische discipline te zijn.’ De komende jaren wordt er op de NMBS tot twintig procent bespaard en ook De Lijn moet jaarlijks dertig miljoen euro inleveren. De Vlaamse en federale regering maakt het de trein- en busreiziger niet makkelijk. “Minder bussen en treinen, duurdere tickets en sluiten van stations en haltes. Ook de Brugse gebruiker van openbaar vervoer moet het meer en meer ontgelden en is de dupe van het onverstandige besparingsbeleid van de Vlaamse en federale regering,” aldus Bruno Mostrey, gemeenteraadslid voor Groen in Brugge.

Groen wil net meer en snellere treinen zodat de reiziger vlot op zijn bestemming geraakt. Om de verkeersproblemen onder de aandacht van de reiziger te brengen deelde Groen vanmorgen pamfletten uit aan de voorkant van het station in Brugge. Mostrey vervolgt: “Groen wil meer inzetten op aantrekkelijk, betrouwbaar en comfortabel openbaar vervoer, zodat iedereen vlot en veilig op zijn of haar bestemming raakt. Alleen zo kunnen we de mobiliteitsproblemen in Vlaanderen en Brussel oplossen.” De reiziger die met de meest originele tip op de proppen komt om het wachten te verzachten, wint een overnachting voor twee personen in een luxewagon van Train Hostel.

(RC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier