Groen licht voor ontbrekend stuk Guldensporenpad

Redactie KW

De provincieraad keurde de opdracht goed voor de realisatie van de missing link op het Guldensporenpad tussen de Deerlijkstraat en de Otegemstraat in Zwevegem. Op dit stuk wordt nu het Leanderhof gerealiseerd.

De kosten voor het realiseren van deze missing link op de fietssnelweg worden geraamd op 355.900 euro. Tweede derde van het bedrag is voor rekening van de provincie en de rest zal de gemeente betalen.

Provincieraadvoorzitter Eliane Spincemaille: “Er komt een 3m breed fietspad in asfalt met verlichting en aansluiting op de paden in het Leanderhof. Er is tevens een haag voorzien tussen het fietspad en de kant van het bedrijf Bekaert. De provincie trekt het fietsfondsdossier en heeft de vergunning op zak.”

Het Vlaams Gewest komt over de brug met subsidies en de gemeente staat hoofdzakelijk in voor de kruisingen met de 2 centrumstraten, Deerlijkstraat en Otegemstraat. “Een herinrichting waarbij het autoverkeer afgeremd wordt, is aan de orde, alsook het verplaatsen van de bushaltes Otegemstraat in functie van het fietspad. Ingrijpende werken die in het voorjaar 2019 zouden kunnen klaar zijn.”, aldus nog Spincemaille.

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier