Groen kaart problemen Salinusstraat in Moorsele aan

Bruno Messiaen ondervindt veel problemen in de smalle Salinusstraat. (Foto RSW)
Redactie KW

Begin januari stuurde Bruno Messiaen een nieuwjaarsbrief naar het gemeentebestuur. In de brief klaagde hij de onveilige verkeerssituatie in de Salinusstraat aan. Henk Vandenbroucke (Groen) gooide de boel in de gemeenteraad en schepen van Mobiliteit Marie De Clerck lichtte de oplossing toe.

Bruno Messiaen woont nog maar vijf jaar in de Salinusstraat in het centrum van Moorsele. Hij is vader van twee dochters van acht en vier jaar die in Moorsele school lopen en er ook turnen en dansen. Ze zijn lid van de jeugdbeweging en gaan ook naar de muziekles. Bruno’s vrouw is actief in het oudercomité van de school. Samen gaan ze mee als kookouders voor de plaatselijke jeugdbeweging. Ze voelen zich ondertussen al helemaal thuis in Moorsele. Er is echter een keerzijde aan de medaille: ze wonen in een straat die gevaarlijk is voor de bewoners en de passanten.

“De straat is te smal. Ondanks een verbod om er met vrachtwagens door te rijden, manoeuvreren er in de weekends grote vrachtwagens die van Het Zilveren Spoor komen. Een tweede probleem is het eenrichtingsverkeer. Heel wat automobilisten rijden de straat in omdat ze niet gezien hebben dat het eigenlijk niet mag”, legt Bruno Messiaen uit.

(Lien)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier