Groen Brugge: “Openstellen Vaartdijkstraat bedreigt fietsveiligheid”

Redactie KW

Groen Brugge is bezorgd over de beslissing van het stadsbestuur om, naar aanleiding van de werken ter hoogte van de Boeveriepoort, de Vaartdijkstraat tijdelijk open te stellen voor inkomend autoverkeer.

“Op dit moment wordt voor de talrijke fietsers, die gebruik maken van de Vaartdijkstraat, een bijzonder onveilige verkeerssituatie gecreëerd”, zegt gemeenteraadslid Bruno Mostrey. “Er werd immers geen enkele maatregel genomen ter beveiliging van de fietser langsheen dit gedeelte van de Vaartdijkstraat, zodat de fietser er eigenlijk letterlijk aan de kant wordt geschoven. Het gaat over fietsers die komen van Oostkamp en Sint-Michiels. Deze mensen kiezen voor een duurzame manier om zich te verplaatsen en komen nu in het gedrang door de extra auto’s op de Vaartdijkstraat. Dit staat haaks op de verduurzaming van de mobiliteit en het STOP-principe waar ook het nieuwe mobiliteitsplan voor wil gaan.”

Groen Brugge vreest bovendien dat door deze tijdelijk maatregel de deur op een kier wordt gezet voor het permanent openstellen van de Vaartdijkstraat voor autoverkeer.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier