Graffitikunst op betonblokken Brugse Markt?

Thomas Barbier doet een ludieke oproep naar graffitikunstenaars. © Davy Coghe
Redactie KW

Deze morgen werden betonblokken opgesteld op de Brugse Markt om de veiligheid te verhogen van de bezoekers tijdens de kerstmarkt. Ze zien er grijs en kil uit. Thomas Barbier, zaakvoerder van ‘Kasteel’ De Reyghere Boekhandel, doet alvast een warme én ludieke oproep om de blokken in te kleuren. Ook burgemeester Landuyt wijst het voorstel zeker niet af.

Thomas Barbier merkte de betonblokken deze morgen voor het eerst op. “Voor de veiligheid van de vele bezoekers tijdens de kerstmarkt is het zeker niet onlogisch dat die er komen, maar de grijze, kille kleur van de betonblokken is me wel een doorn in het oog”, zegt hij. “Voor mijn part mogen ze die met een leuk kleurtje opfrissen.” Thomas Barbier vatte de koe bij de horens en postte een Facebookbericht met daarin de ludieke vraag naar graffitikunstenaars om de betonblokken bij te werken.

Graffitikunst op betonblokken Brugse Markt?

Huurcontract raadplegen

Ook burgemeester Renaat Landuyt ziet geen graten in het voorstel al nuanceert hij dat wel. “Niet alle betonblokken zijn van de stad en dus moeten we eerst het huurcontract raadplegen om te zien wat mogelijk is. Thomas heeft zeker gelijk als hij zegt dat de sfeer kan worden bevorderd door het inkleuren van de betonblokken”, aldus de burgemeester. (NDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier