Gouverneur over chaos E40: “Ik verwacht zeker nog donderdag een moeilijke dag”

Redactie KW

De file op de snelweg E40 aan de kust was woensdag in de late namiddag zo goed als opgelost.

Dat meldde provinciegouverneur Carl Decaluwé. De hele dag waren er problemen door een staking van de havenarbeiders in Calais.

“Op Belgisch grondgebied zijn de files zo goed als verdwenen. De afrit in Oostduinkerke blijft wel afgesloten. En op de secundaire wegen staan ook nog heel wat vrachtwagenchauffeurs”, meldde de gouverneur. De afrit in het Franse Ghyvelde is wel open, zodat vrachtwagens rechtsomkeer kunnen maken.

“Ik heb een hele dag nauw in contact gestaan met de Franse prefect die ons goed op de hoogte heeft gehouden van de situatie in Frankrijk. Of we de komende dagen dezelfde problemen krijgen? Ik verwacht zeker nog donderdag een moeilijke dag, maar wij kunnen als gouverneur of als prefect heel weinig doen aan een staking“, aldus Decaluwé.

De gouverneur reageert wel tevreden over het tijdelijke coördinatiecentrum. “Alle partners zaten daar samen en hebben goed gecoördineerd van daar uit. Zonder dat CP-Ops was de chaos zeker veel groter geweest“, zegt Decaluwé.

De betrokken diensten en actoren blijven de situatie op de weg nauwgezet opvolgen in de commandopost van de federale politie in Brugge.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier