Gewijzigde verkeerssituatie in Diksmuide door grondige wegwerkzaamheden

07/08/17 om 15:45 - Bijgewerkt om 15:44

Maandag zijn de werken in De Breyne Peelaertstraat gestart. Doorgaand verkeer is niet mogelijk in De Breyne Peelaerstraat. Het kruispunt met de Grauwe Broederstraat en de Grote Dijk blijft volledig vrij voor doorgaand verkeer.

Gewijzigde verkeerssituatie in Diksmuide door grondige wegwerkzaamheden

Tegelijkertijd wordt op het plein Hauspie gestart met de rioleringswerken. De De Breyne Peellaertstraat is een gewestweg met een grote verkeersdensiteit. De werken worden bewust opgestart in de vakantieperiode, zo worden minder mensen gehinderd door de werken. Er is een omleiding voorzien voor bestuurders richting Beerst, Vladslo, Esen om zo het centrum van Diksmuide te bereiken. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk in de Grote en Kleine Dijk.

Delen

De werken worden gebundeld zodat inwoners en verkeer maar één keer hinder ondervinden

De rioleringswerken op het plein Hauspie zullen vermoedelijk afgerond zijn eind augustus. Dan neemt aannemer Seru het over om de bovenbouw te voorzien. Deze fase van de werkzaamheden is, onder voorbehoud van goede weersomstandigheden, klaar tegen de herfstvakantie. De Watergroep is al langer vragende partij om in de De Breyne Peellaertstraat tot aan de Handzamevaart de grote toevoerwaterleiding te vernieuwen. Vanaf 16 augustus worden de nutsleidingen en de toevoerwaterleiding in de straat vernieuwd. Hiervoor worden de voetpaden en de parkeerstroken opengebroken. De werken worden gebundeld zodat inwoners en verkeer maar één keer hinder ondervinden. Na de werken aan de nutsleidingen wordt het opengebroken deel terug hersteld en worden de parkeerstroken geasfalteerd.n In een volgeznde fase worden in september de rioleringswerken aan de kant van de Boterhalle gestart. De voetpaden blijven liggen tot de rioleringen geplaatst zijn. Te voet blijven de handelaars bereikbaar. Enkel tijdens de huisaansluitingen (maximum één dag per woning) kan een moeilijkere toegang mogelijk zijn. De parkeerplaatsen op de markt blijven bereikbaar via de westkant waar de auto's in en uit zullen kunnen rijden.

(AC)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!