Gewijzigde parkeer- en verkeerssituatie door Baloise Belgium Tour

Donderdag en vrijdag krijgt Knokke-Heist het peloton over de vloer voor de Baloise Belgium Tour. © Jonathan P. Larsen/Diadem Images
Redactie KW

De aankomst van de eerste rit van de Baloise Belgium Tour op donderdag 26 mei ligt in Knokke-Heist. Op vrijdag vertrekt het peloton daar opnieuw voor de tweede rit. Naar aanleiding van beide wielerwedstrijden nemen lokale politie en organisatie extra maatregelen op en rond het parcours.

De eerste rit van de Baloise Belgium Tour brengt het peloton van Buggenhout naar Knokke-Heist. De rennerskaravaan arriveert komt rond 13u30 op het grondgebied Damme en volgt een eerste doortocht door Knokke-Heist. Daarna volgen twee lokale rondes. De wielrenners rijden via de Bergdreef, Jozef Nellenslaan, Duinendreef, Anemonenlaan, Zeedijk, Parkstraat, Elizabetlaan, Heistlaan en Dudzelestraat richting Oostkerke (Damme). In Oostkerke rijden ze opnieuw naar de aankomststreep op de Wandelaar in Knokke-Heist via de Westkapellesteenweg, Oostkerkesteenweg, Dudzelestraat, Dorpsstraat, Westkapellestraat, Zeerobbenlaan en Zeedijk-Albertstrand. De aankomst is voorzien tussen 15u30 en 16u.

Het parcours van de lokale rondes in en rond Knokke-Heist op donderdag 26 mei.
Het parcours van de lokale rondes in en rond Knokke-Heist op donderdag 26 mei.

Tijdens de doortocht zijn verschillende straten in en rond Knokke-Heist afgesloten voor het verkeer. De hele dag geldt ook een verbod op stilstaan en parkeren op een heel aantal plaatsen in de buurt. De politie en organisatie raden aan de wegwijzers en aanwijzingen van seingevers en agenten nauwkeurig op te volgen.

Daags nadien vertrekt de tweede rit van de Baloise Belgium Tour vanuit Knokke-Heist. De renners vertrekken na de ploegenvoorstelling op het Maes en Boereboomplein rond 10.45 uur richting Oedelem. Ook vrijdag geldt een gewijzigde parkeer- en verkeerssituatie langs het parcours en ter hoogte van de vertrekzone.

Meer informatie via www.sport.be/baloisebelgiumtour/2016.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier