Gestrande olietanker voor haven van Zeebrugge kan tocht voortzetten

De tanker is bijna 250 meter lang. © JVM
Redactie KW

De olietanker Sea Bay die vrijdagochtend in de problemen kwam voor de kust van Zeebrugge, kan zijn tocht voortzetten. Dat bevestigde het MRCC, het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum, omstreeks 12 uur.

“De tanker heeft geen vermogen meer en was onmanoeuvreerbaar”, zegt Réjane Gyssens van het het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum. Even voor vijf uur kreeg het schip een zogenaamde ‘Black Out’, dat is het verlies van vermogen. De tanker, met een lengte van bijna 250 meter, dreef af op een zandbank en raakte vast. Gewonden vielen er niet, er is ook geen gevaar voor uitstroom van lading en er is geen zichtbare schade. Er is ook geen gevaar voor kapseizen.

Omstreeks negen uur zijn vier sleepboten in de buurt om de tanker, die vaart onder vlag van Hong Kong, vast te maken. Gevolgen voor de scheepvaart zijn er niet. Alle schepen zijn wel op de hoogte gebracht van de situatie.

De tanker kwam vanuit Edinburgh en was op weg naar Antwerpen. Vrijdagmiddag waren de technische problemen opgelost en heeft de Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit (GNA) het schip de toestemming gegeven zijn koers voort te zetten naar zijn bestemming Antwerpen.

(JVM/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier